Over ons

 

Lentink metaalwaren is een Nederlandse onderneming in de Achterhoek te Varsseveld, dat bij internationale ondernemingen bekend staat als één van de grootste en meest innovatieve ondernemingen in Europa.

Alle bewerkingsmogelijkheden op het gebied van metalen plaatverwerking behoren tot onze dagelijkse activiteiten. Mede door onze jarenlange samenwerking en ervaring (o.a.verwarmingsbranche) hebben wij ons bedrijf zo geoutilleerd dat wij koploper zijn in de plaatverwerkende metaalbranche.

     Lentink de beste 

Onze volledig geautomatiseerde persstraten, poedercoat lakstraten en montagelijnen fungeren als maatstaf voor menig onderneming.


Het begrip “continuous improvement” zit er bij onze mensen en processen ingebakken. Het jaarlijks investeren in mens en machine heeft ons een belangrijke technische voorsprong gegeven op onze concurrentiepositie.

Ooit gestart als kleine zelfstandige onderneming met maar een paar medewerkers, in een oud theater, behorende bij een voormalig nonnen klooster, heeft de onderneming zich steeds verder geëxpandeerd. Destijds opgestart als producent van oliekachels, houtkachels en allesbranders om vervolgens medio 1983 met de kennis van het produceren van kachels ook de gas gestookte CV-ketels in de portfolio op te nemen en te leveren aan diverse gerenommeerde klanten in Europa.  


Eenmaal verhuist te zijn naar Varsseveld ging de productie omzet vanaf 1995 in snel tempo bergopwaarts. Er werd geïnvesteerd in persen tot 700 Ton aan toe, die volledig geautomatiseerd aan elkaar gekoppeld werden d.m.v. AP&T pers en robot automatisering. Eind 2002 is Lentink overgedragen aan een investeringsmaatschappij.

 

Nieuwe uitdaging:

Begin 2006 werd Ferropress (Lentink) teruggekocht. Het betekende een hernieuwde start van Lentink die als organisatie een ware metamorfose tegemoet ging. Stevige investeringen t.a.v. het verouderde machinepark lagen hier aan te grondslag. Ondertussen werd "het nodige oud puin geruimd', vertelt Daniël Lentink. In het totaal zijn er elf nieuwe persen geplaatst waarvan de Beutler mechanische pers met een capaciteit van 400 Ton er één van is.

 

‘Vanaf 2008 is het Lean en 5S principe binnen onze organisatie toegepast.

                                5s_trailer

Lentink bestaat uit een aantal kern-topics

De kernactiviteiten bestaan o.a. uit persen, dieptrekken, ponsen, laseren en kanten van plaatdelen. Ook behoren plaatassemblage, poedercoaten en eindmontage tot de kernactiviteiten.

 

Overname door nieuwe eigenaar

Op 1 december 2014 heeft Daniël Lentink, Lentink metaalwaren gekocht. Daniël is vanaf die datum 100% eigenaar (CEO) van Lentink bv. Het leiding geven is niet nieuw voor hem, vanaf begin 2006 heeft Daniël de nodige ervaring opgedaan door de dagelijkse regie over de gehele onderneming te voeren. 

 

Klanten

In Europa is Lentink de grootste toeleverancier van CV-ketel behuizing. Enkele klanten van ons in die branche zijn; de Bosch group, Vaillant, Remeha, de Dietrich, Brötchen, Baxi, Nefit, Atag en Buderus.

​ Lentink preferred supplier                         

Elke dag (meerdere keren per dag) leveren wij onze klanten op basis van JIT, VMI, LAB of KanBan principe onze producten aan.

                            jit  

De huidige productieomzet komt voor 49% uit deze branche’s, het overige segment bestaat onder meer uit consumentenproducten, industrie, agri, automotive, producten voor de vleesverwerkende industrie, transport en groenvoorziening. 

Kwaliteitsnorm

Wij zijn gecertificeerd conform ISO 9001, 14001 (CSR) en worden meerdere keren per jaar (intern & extern) geauditeerd. Onze doelstelling is de kwaliteitsnorm dagelijks na te leven.

 

Processen

Onze productie wordt uitgevoerd door professionele kwalitatieve vakmensen.

Dankzij de hoge mate van geautomatiseerd produceren (smart industrie) zijn wij al jaren in staat te concurreren met omliggende lage loon landen.

                              Lentink bv smart industrie

De lage kostprijs  hebben wij kunnen realiseren door machines zoals onze volautomatische persen, te voorzien van robots, CNC-clinch- en puntlasunits, CNC-gestuurde poedercoat en montagelijnen die op Lean basis zijn ingericht.

 

Automatisch gestuurde CNC-productiemogelijkheden zijn:  

 • snijden (tot 700 ton)
 • dieptrekken (tot 700 ton)
 • buigen
 • vormen
 • lassen Tig / Mig
 • laseren (fiber)
 • afkanten
 • rondom-afsnijden en bewerken (Omera)
 • ponsnibbelen (met slagschaar)
 • montage
 • poedercoaten

 klanten_250x333

Daarbij zijn voor onze klanten de kwaliteit en het snel kunnen

realiseren van hun wensen de belangrijkste doelstellingen.

  

Mogelijkheden

Buiten onze productie om kunnen wij onze klanten ook bedienen door middel van:

 • Advies
  (Bijna 60 jaar ervaring)
 • Logistiek
  (o.a. JIT, Kan-Ban, Warehouse)
 • Engineering
  (producten, processen en productiemachines en gereedschappen)
 • Co-makership
  (product-, proces- en gereedschapsontwikkeling)
 • Oppervlaktebehandelingen
  (externe toeleveranciers Lentink bv)
 • Monsters/protomodellen
  (metalen monsters, rapid modelling/prototyping, kunststof modellen, incl. meetrapport)
 • Interne gereedschapsmakerij
  (ook externe gereedschapsmakerijen, onbeperkte capaciteit direct tot onze beschikking)
 • Service 

 

Meer omzet, meer machines en de bijbehorende vakmensen, hebben mede geleid tot wat Lentink vandaag de dag is; 

een technisch betrouwbare, innovatieve Partner voor U.           

idee poppetje