Opgestart als kleine zelfstandige onderneming

Historie

Nieuwsgierig?

LENTINK

Lentink is een degelijke betrouwbare Nederlandse onderneming in Varsseveld. (Achterhoek / Gelderland) Lentink staat bij internationale Europese ondernemingen bekend, als één van de grootste en meest innovatieve ondernemingen op het gebied van plaat bewerken. De meest voorkomende bewerkingsmogelijkheden op het gebied van metaal plaat bewerken behoren tot onze dagelijkse routine. Mede door 60 jaar samenwerking en ervaring in o.a. de verwarmingsbranche, hebben wij ons bedrijf zo geoutilleerd dat wij koploper zijn in de Europese plaat bewerkende metaalbranche.

NIEUWE UITDAGING

Begin 2006 werd Lentink (Ferropress) teruggekocht. Het betekende voor Lentink als onderneming een geheel nieuwe start die als organisatie een ware metamorfose tegemoet ging. Stevige investeringen om het oude machinepark te vervangen lagen hier aan te grondslag. Ondertussen werd “het nodig oud puin geruimd van de vorige eigenaar”. In het totaal werden er elf nieuwe persen geplaatst waaronder een Beutler mechanische pers met een capaciteit van 400 Ton en een Müller-Weingarten pers van 700 Ton.

opgericht ALS…

Ooit opgericht als kleine zelfstandige onderneming met maar een paar medewerkers, in een oud theater van een voormalig nonnen klooster, heeft de onderneming zich steeds verder geëxpandeerd. Destijds als producent van oliekachels, houtkachels en allesbranders om vervolgens medio 1983 ook de gas gestookte CV-ketels in de portfolio op te nemen en te leveren aan diverse gerenommeerde klanten in Europa.

Vanuit Silvolde verhuist naar Varsseveld, ging de productie omzet vanaf 1995 in snel tempo omhoog. Er werd vervolgens geïnvesteerd in persen met een perskracht tot 630 Ton, die volledig gerobotiseerd aan elkaar gekoppeld werden door AP&T pers-automatisering. Eind 2002 werd Lentink geheel overgedragen aan Beltman- Investments.

Procedures.

Vanaf 2008 is het Lean en 5S principe binnen Lentink beklijft.

Onze volledig geautomatiseerde persstraten, poedercoat lakstraten en montagelijnen, fungeren als maatstaf voor menig metaalplaat verwerkende onderneming.

Het begrip “Continuous Improvement” zit er bij onze mensen en processen ingebakken.

Het jaarlijks investeren in klant, mens en machine blijft ons een belangrijke technische voorsprong geven op onze directe concurrenten.

Meer omzet, machines en de bijbehorende vakmensen, hebben mede geleid tot wat Lentink vandaag de dag is; een betrouwbare, technisch & innovatieve Partner voor U.

successor

Op 1 december 2014 heeft Daniël Lentink, Lentink als onderneming geheel overgenomen. Daniël is met ingang vanaf die datum 100% eigenaar (CEO) van Lentink. Het leiding geven is niet nieuw voor hem, vanaf begin 2006 heeft Daniël de nodige ervaring opgedaan door de dagelijkse regie over Lentink als onderneming te voeren.

KERN-TOPICS

De kernactiviteiten bestaan o.a. uit persen, dieptrekken, vervormen, ponsen, laseren buigen en kanten van plaatdelen. Ook behoren plaatassemblage, poedercoaten en (eind) montage tot de kernactiviteiten.

Klanten

In Europa is Lentink de grootste toeleverancier van CV-ketel behuizing. Enkele klanten van ons in die branche zijn; de Bosch-group, de BDR-group, Vaillant, Remeha, de Dietrich, Brötje, Baxi, Nefit, Atag en Buderus.

Elke dag (meer maals per dag) leveren wij onze klanten op basis van JIT, VMI, LAB of KanBan principe onze producten aan.

Onze huidige productieomzet komt voor 49% uit deze branches, het overige segment bestaat onder meer uit consumentenproducten, industrie, agri, automotive, producten voor de vleesverwerkende industrie, transport en groenvoorziening.

Wij zijn ISO 9001, 14001 & CSR gecertificeerd

Kwaliteitsnorm

Wij zijn gecertificeerd conform ISO 9001, ISO 14001 & CSR. Enkele keren per jaar worden wij  geauditeerd (intern & extern). Onze gezamenlijke doelstelling is de kwaliteitsnorm dagelijks na te leven om kwaliteit te kunnen garanderen aan onze klanten.

Processen

Onze productie wordt uitgevoerd door professionele kwalitatieve vakmensen.Dankzij de hoge mate van geautomatiseerd produceren (Smart Manufacturing) zijn wij al jaren in staat te concurreren met omliggende  landen.

De lage kostprijs  hebben wij kunnen realiseren door onze volautomatische persen, te voorzien van robots, CNC-clinch- en puntlasunits, CNC-gestuurde poedercoat en montagelijnen die op Lean en POKA-YOKE basis zijn ingericht.

machinale bewerkingen zoals:

 • Dieptrekken staal, aluminium, messing, koper, RVS (tot 700 ton)
 • Snijden, stansen, persen. Uit coil of plaat op maat (tot 700 ton)
 • Vormen
 • Zetten / Kanten (4 Meter)
 • Lasersnijden (fiber & CO2)
 • Ponsen en nibbelen (met slagschaar)
 • Rondom-afsnijden en bewerken getrokken producten (Omera)
 • Plaat assemblage (Robot clinchen / puntlassen / popnagelen)
 • Lassen Tig / Mig /Mag
 • Montage
 • Poedercoaten

Daarbij zijn kwaliteit en het snel kunnen realiseren van onze klant wensen de belangrijkste doelstellingen.

 

overige expertise

 • Advies (60 jaar ervaring in plaat techniek)
 • Logistiek (o.a. JIT, Kan-Ban, Warehouse)
 • Co-makership / Engineering
  (product-, proces- en gereedschapsontwikkeling)
 • Oppervlaktebehandelingen; parelstralen, etsen, polijsten.
 • Monsters / Proto modellen
  (metalen monsters, rapid modelling / prototype, kunststof modellen, incl. meetrapport)
 • Interne gereedschapsmakerij
  (externe gereedschapsmakerijen, directe productie  capaciteit tot onze beschikking)
 • Service / Aftersales

 

Mogelijkheden

Persbewerkingen

DIEPTREKKEN & vervormen Lentink beschikt als één van de weinige in Nederland over zes 400 Tons persen en drie 700 Tons persen, allen voorzien van een trekkussen. Een belangrijke factor daarbij is dat onze perstafels een netto afmeting hebben van ruim 3800 mm x 2200 mm om uw productie gereedschappen op te kunnen neerzetten. De […]

Ponsen & Laseren

De laatste stand der techniek en ons periodiek onderhoud waarborgt de inzetbaarheid van  onze machines met als doelstelling: continu hoge kwaliteit, korte doorlooptijd en lage productie kosten. Onze CNC-ponsmachine met slagschaar heeft een bereik van:  3.000mm x 1.500mm max. plaatafmeting. Deze machine produceert  24/7 d.m.v. een volledig automatisch plaatmagazijn en palletisering systeem. Verder beschikken wij over de […]

Plaatassemblage

Er worden diverse plaatstaal verbindingstechnieken toegepast binnen Lentink. Wij beschikken over een breed scala aan special gebouwde, gerobotiseerde las-, puntlas- en clinchmachines. Door al meer dan 30 jaar een grote diversiteit aan materialen te verbinden hebben wij een grote mate van expertise op het gebied van plaatwerk verbindingstechniek opgebouwd. Bekijk hieronder een video impressie van […]

Montage techniek

Een mogelijke optie voor u als klant binnen ons productieproces is het monteren van producten. Hierin kan gekozen worden voor het voor- of afmonteren en compleet verpakken van diverse onderdelen zoals een halffabricaat of gereed product. Wij leveren bijvoorbeeld onze klanten producten aan, die direct aan hun eigen montagelijn verder afgemonteerd worden. Wij maken gebruik […]

Logistiek

Logistiek is één van de speerpunten van Lentink. Een hoge betrouwbaarheidsgraad in het leveren volgens de JIT-methodiek is voor ons bedrijf een dagelijkse routine. De goederen- & productstromen binnen onze organisatie worden aangestuurd op basis van ons ERP-systeem. Kan Ban, EDI en VMI zijn voor onze organisatie dagelijkse processen waarmee wij voor zover mogelijk onze […]

Projectmanagement

Lentink verzorgt het projectmanagement van A tot Z. Van idee tot schets, van tekening tot productimplementatie. Tijdens het project stuurt het projectteam aan op productontwerp, processen, kwaliteit, planning en kosten, met een zo optimaal mogelijk procesgestuurde productiestrategie ten gunste voor u als klant. Het team werkt procesgestuurd. Tekeningen worden beoordeeld, verwerkt en geïmplementeerd volgens vaste branchegerelateerde en […]

Kanten & Buigen

Wij beschikken over kantbanken met maximale afmetingen tot 4 meter, met een tonnage tot maximaal 350 Ton. Naast conventionele kantbanken beschikken wij ook over een kantbank die is uitgerust met een robot in combinatie met een traverse van 10 meter.   Meerdere bewerkingen zijn in combinatie onder de kantbank tegelijk mogelijk. Wij bewerken materialen als; […]

Gereedschapsmakerij

De kleinere gereedschappen die nodig zijn om de producten voor onze klanten te kunnen produceren worden door onze eigen gereedschapsmakerij ontworpen en vervaardigd. Verder werkt Lentink al jaren met diverse vaste gereedschapsmakerijen in Europa, waar grote projecten direct onder gebracht kunnen worden. Wij bewaken de voortgang nauwlettend (projectbegeleiding) en verzorgen de perfecte afstemming op de […]

Oppervlaktebehandeling

POEDERCOATING Lentink beschikt over ruim 35 jaar ervaring op het  gebied van poedercoaten. Door de recent  nieuw geplaatste poedercoat lijnen voorzien van de laatste stand der techniek op het gebied van milieu, veiligheid, kostenbesparing en kwaliteit, kunnen wij dagelijks grote hoeveelheden producten kwalitatief van een laag poedercoat voorzien. GEAUTOMATISEERD MILIEUVRIENDELIJK ONTVETTEN Het merendeel van ons klantenbestand […]