Loader

NIEUWS

header-persoon

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op
« Terug naar overzicht

Agnes 25 jaar werkzaam bij Lentink

zaterdag 4 juli 2020

Agnes al 25 jaar stralend bij Lentink, alsof ze het zelf opgepoetst heeft.

Het regent jubilarissen bij Lentink. Op vrijdag 3 juli was Agnes Wierda 25 jaar bij Lentink in dienst. Samen met één van haar drielingzussen is ze verantwoordelijk voor de schoonmaak en de kantine. Iets wat ze elke dag met plezier doet. Dat plezier straalt er ook elke dag vanaf, iets wat deze dames ook geliefd maakt bij collega’s. Hun sociale aard komt daarbij zeker van pas. Menig collega heeft van hen persoonlijk een kaartje ontvangen bij ziekte of een jubileum, wat zeer gewaardeerd wordt. 

Agnes: “25 jaar al weer. Soms voelt het of ik nog maar zes jaar of zo in dienst ben. Ik ga elke dag met plezier naar m’n werk.  Destijds ben ik begonnen met werken op de afdeling excenter persen. Een machtig mooie tijd. De afdeling bestond uit een leuk team met veel saamhorigheid. Wat hebben we in die tijd behalve hard werken ook veel lol gehad. We gingen na het werk ook af en toe stappen met elkaar en kwamen bij elkaar privé over de vloer. Na een aantal jaren heb ik de overstap gemaakt naar een andere afdeling binnen Lentink, de montage. Dat bestond uit geheel andere werkzaamheden. Ook daar kwam ik terecht in een leuk team, maar m’n hart ging uiteindelijk toch uit naar de huishoudelijke dienst. Toen een collega van de huishoudelijke dienst haar werkzaamheden bij Lentink beëindigde om meer tijd thuis door te kunnen brengen op de boerderij, heb ik de kans gegrepen en gekregen om de overstap te maken naar interieurverzorgster.  Samen met mijn zus zorg ik er dagelijks voor dat onze kantoren, toiletten en kantine er bij Lentink netjes en schoon zijn, dat vinden zij en ik geweldig om te doen. Nu werk ik nog één dag in de week op de montage en de rest van de tijd in de huishoudelijke dienst. We hebben een omvangrijk takenpakket en alles moet op tijd klaar staan (“O wee als aan het begin van de pauze de koffie niet klaar staat, dan heb je de poppen aan het dansen”) maar omdat ik er zo veel plezier in heb voelt het niet als druk”.  

Sinds enige jaren voert Daniël Lentink als eigenaar de dagelijkse leiding binnen Lentink. Agnes daarover: “Ik ben blij met Daniël als directeur. Hij luistert naar ons en als we iets aan hem vragen of aangeven, doet hij er tenminste wat mee. Hij is zeer betrokken naar zijn mensen toe, dat was in het recent verleden wel eens anders”

In 2017 hebben we als onderneming onze bedrijfskantine gerestyled en heringedeeld. Daarvoor afgaand is een enquête het bedrijf rondgegaan om te weten te komen wat de medewerkers belangrijk vonden aan hun pauze plek bij Lentink.  Agnes verteld: “Ik ben maar wat trots op onze mooie sfeervolle kantine. Warme kleuren en hij doet nu zeer gezellig aan. Dat krijgen we ook met regelmaat van nieuwe collega’s te horen. Die zijn vaak verbaasd dat wij als metaal bedrijf  zo’n mooie kantine hebben”. Dat mensen de kantine zo waarderen is ook zeker mede een verdienste van Agnes. Zij en haar zus zorgen ervoor dat alles er altijd even tip top bij Lentink uitziet.  

Als we Agnes vragen naar haar toekomstplannen is ze duidelijk : “Ik hoop nog lang bij Lentink te kunnen blijven. Wat mij  betreft tot aan mijn pensioen. Kom bij mij niet aan met eerder stoppen met werken, ik ga door tot aan mijn AOW en pensioen.”

Agnes nogmaals vanaf deze plek: mede namens al je collega’s “ bedankt voor je tomeloze inzet, vrolijkheid en energie in de afgelopen 25 jaar! We hopen je nog lang bij Lentink te kunnen begroeten”!

Vanzelfsprekend ontving ook Agnes een passende waardering na 25 jaar trouwe dienst vanuit de directie!