Loader

Kwaliteitsdienst

Kwaliteit als Hobby

Schrijf hier uw tekst

De kwaliteitsdienst toetst de kwaliteit van een proces, product of dienst volgens vastgestelde Normen.

Mijn naam is Patrick en ik ben manager van de kwaliteitsdienst. (QA/QC)

Hoe ben je bij Lentink terecht gekomen? Werd er geadverteerd voor techniek?

Via via ben ik bij Lentink terecht gekomen als zaterdag medewerker voor het schoonmaken van de werkvloer samen met een paar andere jongens 

Wanneer ben jij bij Lentink gestart?

In de zomer van 2015 ben ik vervolgens op de zaterdagen gestart met mijn schoonmaakwerkzaamheden bij Lentink in Varsseveld.

Die bestonden uit vegen en dwijlen met de dwijlmachine van de gehele werkvloer o.a.

Vervolgens ben je blijkbaar bij Lentink gebleven gezien jouw huidige functie. Vertel daar eens wat meer over.

Na mijn opleiding bedrijfskunde, ben ik mijzelf gaan oriënteren wat voor baan ik eigenlijk leuk zou vinden en bij welk bedrijf, maar eigenlijk kon ik niet vinden wat ik voor ogen had. Vervolgens ben ik in die tijd met zowel Daniël als Ron in gesprek gekomen en die gaven mij het voorstel om mee te draaien bij Lentink, tot ik misschien iets anders zou vinden wat ik echt zou willen gaan doen. Het bedrijf Lentink was mij vertrouwd, en na gestart te zijn op de afdeling proces optimalisatie, kwam Ron met het voorstel om samen met hem het Lentink Kwaliteitshandboek digitaal verder uit te werken. En van het één kwam het ander. Een half jaar verder beviel het mij zo goed dat ik klaar gestoomd werd om de afdeling QA verder kwalitatief voor Lentink op poten te gaan zetten. Na het behalen van ons Platinum certificaat voor MVO bij Ecovadis, was het vervolgens nog een kleine stap om ook QC als onderdeel van mijn werkzaamheden op mij te nemen. Mede vanaf het begin gesteund te zijn door de directie van Lentink voel ik mij nu als een vis in het water. Op dit moment werken wij er samen aan, om een vast team van enthousiaste mensen de Kwaliteitsdienst te laten bemannen. Het aansturen van het team is ook een leuke bezigheid. Elke dag zijn er wel zaken die opgepakt moeten worden en  die vervolgens worden vastgelegd. Ook procedures worden tot in detail uitgewerkt.

Vertel eens wat meer daarover.

Dagelijks zorg ik met mijn collega's voor het waarborgen en controleren van de processen binnen en buiten Lentink, die er mede voor zorgen dat producten kwalitatief geproduceerd kunnen worden conform specificaties en processen. Wij sturen er dagelijks op aan, om de productie kwalitatief volgens TS 16949 binnen Lentink te laten verlopen. Dat is elke dag weer een streven, die wij met zijn allen binnen Lentink als organisatie, moeten zien te bereiken. Dat is een mooie uitdaging die ons is opgelegd.

Hoe bevalt jou werk? Vind je de techniek leuk bij Lentink?

Het werk bevalt mij perfect. Ik pas als een puzzelstuk op mijn positie in de Lentink organisatie en voelde mij vanaf dag één op de Kwaliteitsdienst op mijn plek. Vooral de variëteit aan mensen  en de verschillende dagelijkse items zorgen ervoor dat je veel moet kunnen schakelen en dat vind ik mooi en uitdagend.

Wat vind je van jouw werkplek?

Het is een schone onderneming waar alles wat je kan bedenken aanwezig is. Is het er niet dan is dat bespreekbaar met de directie om het alsnog aan te schaffen. Het is voor mij ook nog eens dicht in de buurt van mijn woonplaats, dus dat is een mooie bijkomstigheid

Hoe is de collegialiteit onder elkaar? De sfeer?

De vriendelijkheid en het familiegevoel zijn een zeer belangrijk punt binnen dit bedrijf.

Onze eigenaar directeur is er één van ons, en wij zijn er één van hem en dat is mooi om daarbij te werken. Het is echt één groot team binnen Lentink waar je als nieuweling makkelijk in wordt opgenomen. Samen met mijn collega’s zorgen wij ervoor dat een ieder met kwaliteit gerelateerde zaken zo snel mogelijk bediend wordt.

Nog een anekdote c.q. leuke ervaring binnen Lentink die je met ons zou willen delen?

Ik heb nog nooit meegemaakt dat de directeur van een bedrijf van deze grote zelf op de veeg- en dweilwagen zit en zich echt tussen de mensen op de werkvloer begeeft. Hij weet van elk persoon hoe die heet en hoe de vlag er bij hangt, ongelooflijk. Onze organisatie is echt een plat systeem met een recht voor zijn raap cultuur in de organisatie, men draait er niet omheen. Echt mooi en eerlijk, maar ook soms confronterend. Er wordt hier echt gewerkt in een verbeter cultuur.

Wat zou jij de directie van Lentink willen aanbevelen?

Ga zo door en hou de groei in zijn geheel vast. Ik wil daar graag mijn steentje aan bij blijven dragen tot nog meer succes. Tja, probeer nog meer verschillende producten als opdracht binnen te krijgen, we hebben meer dan genoeg capaciteit in huis zowel op het gebied van capaciteit als specialisten op het gebied van dieptrekken, metaal vervormen en automatisering.

Zie jij het bedrijf verbeteren en groeien?

Verbeteren blijven en investeren etc. Vanaf dat ik begonnen ben bij Lentink, heb ik mij al vaak verbaasd. Daniël heeft echt van een standaard metaalbedrijf een mooi Europees internationaal bedrijf gemaakt. Zowel binnen als buiten heeft hij het bedrijf in een nieuw modern jasje gestoken met weinig middelen, waar we met zijn allen zeer trots op zijn. Wat ik trouwens nog wil meegeven aan de lezers van dit interview is het feit dat gerenommeerde nieuwe en bestaande klanten zich keer op keer positief verbazen over de kwaliteit van de gehele Lentink onderneming. En dat zijn mensen, managers, CEO’s en inkopers, die menig bedrijf in de wereld al hebben bezocht, maar waar ze een onderneming zo netjes als bij Lentink in de metaal niet hebben aangetroffen. Dat is echt een compliment of niet!?

Heb je een persoonlijke wens?

Tot nu toe is het voor mij één groot leerproces geweest waar ik alleen maar ervaring heb opgedaan en ik leer nog elke dag. Ik ga er van uit nog lang deel uit te mogen maken van dit team van 135 mensen

Hoe zou jij mensen buiten Lentink willen aanbevelen om te kiezen voor techniek?

Oubollig is de techniek al lang niet meer en zeker niet bij Lentink. Computers, robots en mensen gaan hier perfect samen binnen onze geautomatiseerde productie technieken.

Iedereen is hier van toegevoegde waarde  en wij proberen mensen echt mee te krijgen en warm te laten lopen voor het werken in de techniek binnen Lentink.