Loader

Persafdeling

Duitse kennis in een Nederlands jasje

Schrijf hier uw tekst

Malte Ludiger komt uit Duitsland en is verantwoordelijk voor de hydraulische persafdeling bij Lentink.

Hoe ben je bij Lentink terecht gekomen? Werd er toen al geadverteerd voor techniek? Van uit school of anders?

In 1998 was ik op zoek naar werk via een uitzendbureau die productie medewerkers zocht. Bij Lentink zag ik kansen om mij persoonlijk verder te ontwikkelen en dus heb ik voor Lentink gekozen, ook omdat het toen al een schoon bedrijf was met enthousiaste collega’s.

Ik heb mij in de afgelopen jaren intern verder ontwikkeld en ben nu manager van de persafdeling bij Lentink. Ook houd ik mij bezig met projecten en verbeter acties die gerealiseerd moeten worden in de fabriek. Ook geef ik geregeld advies en ondersteuning aan meerdere afdelingen binnen Lentink.

Hoe lang werk je bij Lentink?

Ik ben bij Lentink werkzaam sinds februari 2006. Maar eigenlijk al 20 jaar. Ik ben even een paar jaar weggeweest door privé omstandigheden.

Waarom heb je voor Lentink gekozen?

De eerste keer dat ik bij Lentink ben gaan werken had ik geld nodig en moest ik gaan werken. Door mij te bewijzen had ik binnen drie maanden een vaste aanstelling bij Lentink. De tweede keer dat ik hier ben gaan werken was Daniel van plan Lentink weer gezond te maken met het nodige toekomstperspectief voor ogen. Hier zag ik voor mij persoonlijk ook de mogelijkheden ontstaan om mij verder te ontwikkelen. Mijn passie en kennis van techniek heb ik in de afgelopen jaren kunnen vergroten doordat Lentink de mogelijkheid biedt intern en extern opleidingen te volgen. Ook biedt Lentink intern carrière kansen zodat je als persoon kan groeien naar een gewenste functie in het bedrijf. Elke dag biedt mijn werk de nodige uitdagingen. Er zijn altijd diverse omstandigheden die een pragmatische oplossing vragen. Samen met mijn team moet ik zorgen voor een perfect geplande productie afloop. Het verveeld nooit. Elke dag een nieuwe uitdaging

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Lentink?

Ik heb de dagelijkse leiding over meerdere collega’s en heb regelmatig overleg met de planning en diverse andere afdelingen binnen Lentink over de te produceren producten. Het is heel veelzijdig, inclusief diverse computer werkzaamheden op en van de vloer. Ook heb ik geregeld contact met de gereedschapmakerijen waar wij onze nieuwe gereedschappen bestellen.

Hoe bevalt jou werk? Vind je de techniek leuk?

Absoluut! Zoals gezegd de techniek en de mensen maken het werken voor mij interessant.

Hoe is de collegialiteit onder elkaar? De sfeer?

Toppie (duim omhoog)

Topproducten maken voor onze klanten 

De werksfeer is goed onder de collega’s en samen produceren wij een grote diversiteit aan producten. Lentink heeft 10.000 artikelen, waarvan 2.000 samengestelde artikelen. Dat zijn meestal eindproducten voor Lentink zoals; CV-ketel behuizingen, brandhaspels of douchegootjes. De saamhorigheid is groot binnen Lentink, wij werken allen met maar één doel voor ogen; topproducten maken voor onze klanten met Zero-defects. Een ieder werkzaam bij Lentink is verantwoordelijk voor zijn of haar kwaliteit die wij samen produceren. Lentink heeft als onderneming veel oog voor een fijne werkomgeving, de mens staat centraal en dat kan je ook merken. Procedures worden binnen Lentink strikt opgevolgd net als de veiligheid binnen en buiten het bedrijf. Wij zijn gecertificeerd conform 9001 en 14001 en volgen de processen zoals ze beschreven zijn in ons kwaliteitshandboek.

Zie jij het bedrijf verbeteren en groeien?

Sinds december 2014 na de overname door Daniël, zien wij het bedrijf verbetersprongen maken om in zijn geheel nog beter te zijn dan anderen ondernemingen. Het realiseren van zo laag mogelijke productie kosten met een zo hoog mogelijke performance blijven pré bij Lentink. Kwaliteit maken, respect hebben voor elkaar en het milieu, secuur en pragmatisch kunnen werken en goed kunnen omgaan met onze mensen is bij Lentink vanzelfsprekend. Wij moeten gestructureerd werken om fouten zo veel mogelijk te voorkomen. Zero defects is ons motto. 

Wat zijn jou persoonlijke interesses en hobby’s buiten het werk?

Dat is Internetten, uitgaan en computer programmeren.

Nog een anekdote c.q. leuke ervaring binnen Lentink die je met ons zou willen delen?

Ik heb mijn huidige vriendin bij Lentink leren kennen ...;  )…

Wat zou jij de directie van Lentink willen meegeven?

Meer reclame maken voor Lentink, zodat diegene die op zoek zijn naar een moderne professionele partner, ons ook weten te vinden. Iedereen die hier komt verbaasd zich over de gehele fabriek, hoe "klokwijs" het hier allemaal loopt. Snelle leveringen en een flexibele houding, wij zijn zéér klant gericht. Wat kan een klant nog meer wensen en dan nog voor weinig geld toch. (Hij glimlacht hierbij)

Heb je een persoonlijke wens?

Ik ga uit van een gezonde toekomst, dus op naar de volgende 60 jaar!

Kijk naar  de techniek waar je zeker bent van een baan voor nu en in de toekomst.