Loader

Projecten

Precies werken

Precies werken

Een project is een, in de tijd en middelen begrensde activiteit, om iets te creëren. Het onderscheidt zich door zijn eenmalige karakter van een programma of proces. Een project wordt meestal in samenwerking met verschillende mensen, organisaties en toeleveranciers uitgevoerd. Het project wordt meestal vastgelegd in een projectplan en geregeld door projectmanagement.

Erik Walter werkt het liefst op een tiende van een millimeter. Alles zo nauwkeurig mogelijk, zelfs als het niet gevraagd wordt!

Hoe ben jij bij Lentink terecht gekomen? Werd er toen al geadverteerd voor techniek of op een andere manier?

Ik was al een tijd op zoek naar werk in 1982 toen er vanuit de kennissenkring geopperd werd me eens te melden bij Lentink&Goetheer in Silvolde, je wist maar nooit. Toen ik mij melde bij de heer Goetheer (de directeur) gaf die aan niemand nodig te hebben, ik ben toen weer met onverrichte zaken naar huis teruggegaan.

Het weekend daarop vroeg die kennis of het nog wat geworden was in Silvolde, ik zei nee ze hadden mij niet nodig en er was niet veel werk. Wacht maar zei die kennis. Een week later kon ik mij melden bij de heer Lentink, ik kon die dag meteen beginnen!? Toen Goetheer mij later die middag zag lopen in de fabriek, schudde hij met groot ongenoegen met zijn hoofd naar mij…..

Ik werk dus bij Lentink vanaf 1982 alweer, dat is lang of niet? Je weet meteen dan ook waarom ik voor Lentink gekozen had want er was haast geen werk in de omtrek. Je was al blij dat je werk kreeg of had.

Wat zijn jouw werkzaamheden zoal bij Lentink?

Mijn werkzaamheden zijn divers. Natuurlijk werk ik altijd vanuit order gestuurde projecten. Ik ken mijn opdracht en weet wat er van mij en mijn collega’s van verschillende afdelingen verwacht wordt om vervolgens onze klant tevreden te kunnen stellen. Nu werk ik bijvoorbeeld aan de nieuwste zware 150Kw verwarmingsketels voor Bosch in Wernau en tegelijkertijd ben ik bezig met het construeren en opbouwen van een lasersnijmachine van onze nieuwe klant in Winterswijk; BRM-lasers. Ondertussen maak ik programma’s en uitslagen voor de laser en ponsafdeling voor ons zelf intern die door mijn collega’s omgezet worden in programmeer taal voor de desbetreffende CNC- laser-pons-machines.

Ook zorg ik voor de juiste bonnenstructuur die als begeleiding dienen voor de interne productie route die de onderdelen voor productie moeten volgen.

Hoe bevalt jouw werk? Vind je de techniek leuk?

Ik ben altijd gek op techniek geweest en ook thuis ben ik altijd met van alles bezig te bedenken en maken. Op de boerderij komt dat goed van pas.

Hoe is de collegialiteit onder elkaar? De sfeer?

In het gehele bedrijf hebben wij een goede sfeer. Natuurlijk spreken wij elkaar ook wel eens duidelijk aan m.b.t. zaken die beter moeten gaan of opgevolgd dienen te worden maar dat wordt van beide kanten begrepen. Je moet elkaar kunnen aanspreken op het leveren van kwaliteit in elke vorm  die je maar kan bedenken.

Een ieder staat voor elkaar klaar en pakt meestal uit zichzelf de zaken op. Begrijpt men technische zaken niet dan wordt er alle tijd besteed aan het goed uitleggen c.q. informeren aan de desbetreffende collega(s).

Wat zijn jou persoonlijke interesses en hobby’s buiten het werk?

Nou, eigenlijk heb ik dat al aangegeven, mijn boerderij. Daar ben je nooit klaar mee. Ook help ik andere mensen daar waar nodig.Verder ga ik ook graag met mijn vrouw op vakantie. Het maakt mij niet direct uit waar naar toe, als we maar veel kunnen zien onderweg.

Hoe zou jij mensen buiten Lentink willen aanbevelen om te kiezen voor techniek?

Techniek verveelt nooit en zeker nu ik hele machines aan het opbouwen ben zijn dat mooie uitdagingen voor ons. Ik bijt mij daar zelf helemaal in vast en probeer bij mezelf en andere collega's het maximale boven te halen om een zo goed mogelijk product te realiseren voor de klant.

Op dit moment ben ik bezig een jonge collega op te leiden tot het beheersen van de zaken die ik nu allemaal regel voor ons bedrijf. Het is mooi dat er nu twee mensen intern deze kennis gaan dragen en delen op eindverantwoordingsniveau.

Op dit moment ben ik bezig een jonge collega op te leiden

Tevens is het leuk dat hij mijn affiniteit voor de techniek deelt. Ik kan dus niet anders meegeven dan mocht je enig of veel interesse in de techniek hebben meld je aan bij bedrijven zoals Lentink. Bij bedrijven zoals Lentink werk je met je hoofd en handen en aan het eind heb je als resultaat samen met anderen een mooi product weten te creëren.